Creatieve Therapie

Met de geaccrediteerde Creatieve Therapie Opleiding en diploma in handen faciliteert Studio Hoogwater een betrouwbare en veilige omgeving waarin cliënten dmv tekenen, schilderen, boetseren of andere creatieve uitingsvormen de innerlijke wereld kan onthullen. Deze therapievorm helpt bijvoorbeeld bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Als iemand het moeilijk vindt om gevoelens of emoties te uiten en/of te verwoorden kan creatieve therapie uitkomst bieden. Creatieve therapie is een effectieve methode om onbewuste emoties en verlangens aan het licht te brengen. Het werk van cliënten wordt in een rustige en ontspannen omgeving begeleid en geïnterpreteerd.

 
Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk te verwoorden. Met creatieve therapie of beeldende therapie worden cliënten geholpen ingrijpende of traumatische gebeurtenissen te verwerken zonder dat zij er direct over hoeven te praten. Creatieve therapie is een vorm van vaktherapie en biedt uitkomst door de eigen, unieke manier van communiceren. Het is ook een uitstekende en rustgevende vorm voor mensen met "chaos in hun hoofd", denk bv aan ADHD en/of een vorm van autisme. 
Wil je innerlijke rust, richting in je leven en weer in verbinding staan met jezelf, dan is creatief bezig zijn een uitkomst.